Schildersbedrijf Engelmann Schilderwerken – Spuitwerken

Schildersbedrijf Engelmann Schilderwerken Landgraaf – spuitwerken kan u ook voorzien in Airless spuittechnieken. Daar er steeds meer vraag is latex en lakken spuitwerken  zijn wij in het bezit van twee spuitmachines. Kozijnen, trappen of het buitenwerk van uw woning en loods evenals het binnen-texwerk (verfspuiten) kan nu egaal en strak worden gespoten.

Airless spuittechniek – latex spuiten van wanden binnen en buiten en plafonds

Het spuiten van latex geeft een veel strakker resultaat dan wanneer het plafond wordt afgewerkt met een verfroller. Wanneer het plafond wordt afgewerkt met behulp van een airless-spuit, wordt het best mogelijke resultaat behaald, mits de juiste techniek wordt gebruikt zijn hierbij zijn geen strepen zichtbaar.
Dankzij deze moderne techniek kan Schildersbedrijf Engelmann Schilderwerken Landgraaf u mooie strakke, en egale plafonds en wanden zonder ‘cellulitis’ beloven.

De voordelen van het spuiten van muurverf of latex:
-Muurverf of latex wordt door het spuiten gelijkmatiger op het oppervlak opgebracht
-Streeploos, geen zichtbare aanzetten en/of strepen
-Vaak in één keer dekkend aan te brengen
-Toepasbaar op ieder plafond of wand
-Muurverf en of latex is in elke kleur leverbaar

-Airless spuiten is een veelzijdige spuittechniek die kan worden toegepast bij het airless spuiten van wanden en plafonds, damwandprofielen (zowel staal als plastisol), brandvertragende coatings en het spuiten met bacterie-dodende materialen.

Bij de airless spuittechniek wordt het te verspuiten materiaal onder hoge druk gebracht en onder druk vind de verneveling van het materiaal plaats.
Door onder de juiste druk te spuiten ontstaat een egale en strakke spuitlaag zonder de welbekende rolstructuur zoals men ziet bij het traditioneel rollen van wanden en plafonds. Voor een strak resultaat is het belangrijk dat de voorbereiding goed is.

Airless spuittechniek – deuren, kozijnen en trappen

Met dit systeem kunnen wij een laagdikte aanbrengen tot 200mu, terwijl er op de traditionele manier met de kwast slechts 70 mu wordt aangebracht.

De voordelen van Airless spuiten zijn:
-Grote laagdikte spuiten (tot wel 200mu) en daarmee vrijwel altijd dekkend
-Met minder druk en meer rust spuiten en daardoor mooier en strakker resultaat
-Minder spuitnevel
-Zijdeglans en hoogglans mogelijk

Rollen of toch liever spuiten?

Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur, de een vind het fijn als de structuur van de vachtrol zichtbaar is, de ander wil een zo glad mogelijk oppervlak.
Voor kleinere oppervlakken blijft latex rollen een goede oplossing welke door ons uiteraard ook streeploos worden opgeleverd. Boven de 100 m2 kan men echt wel gaan denken aan spuiten, zeker als het een lege woning betreft. Voor een strak resultaat te krijgen dienen alle oppervlakken wel geheel glad te zijn daar anders de oneffenheden duidelijk zichtbaar zijn.
Ook buiten kan men gebruik maken van latex spuiten, heeft u een getexte gevel of wilt u uw gevel texen dan wordt het eindresultaat veel fraaier omdat alle oneffenheden geraakt worden, ook in de terugliggende gedeeltes zoal diepere voegen en grof gebakken metselstenen.

Wilt u meer weten over de verschillende opties of wat voor u de beste oplossing is, neem dan gerust contact op met Schildersbedrijf Engelmann Schilderwerken Landgraaf en wij komen bij u de mogelijkheden bekijken en geven u aansluitend de beste optie en als gewenst een vrijblijvende offerte.