Schilder werken

 

Lakwerk en texwerk

Voor binnen en buiten lakwerk en texwerk bent u bij Schildersbedrijf Engelmann Schilderwerken Landgraaf zeker op het juiste adres.
Op afspraak komen bij u langs en bekijken ter plekke de werkzaamheden, aansluitend maken wij u een vrijblijvende offerte waarop alle werkzaamheden staan beschreven. Op deze manier ziet meteen hoe het offertebedrag op de offerte tot stand is gekomen en welke werkzaamheden er uitgevoerd zullen worden.

Tevreden klanten en het juiste eindresultaat kan alleen bereikt worden door een goede voorbereiding en de keuze voor de juiste lakken en verven, voor u betekend dit kwaliteit en voor ons positieve reclame binnen uw netwerk. Dit is de reden waarom wij alleen gebruik maken van professionele materialen welke aangeschaft worden bij professionele bedrijven.

Ook kunnen wij u vrij van kosten een technisch rapport aanbieden (opgemaakt door een van onze leveranciers), deze komen bij u langs en zetten precies op papier welke werken met welke materialen uitgevoerd moeten worden om het juiste resultaat te krijgen zodat u jaren plezier heeft van het schilderwerk.

Lakwerk

lakwerk-buiten-deuren-kozijnenLakwerk wordt door Schildersbedrijf Engelmann Schilderwerken Landgraaf zowel binnen als buiten uitgevoerd. Voorbeelden hiervan kunt u zijn op de pagina portfolio.
Door gebruik te maken van de juiste soort verf of beits kunnen wij u verzekeren dat uw schilderwerk jaren meegaat, ook adviseren wij u welke kleuren u bijvoorbeeld beter niet kunt gebruiken als de zon er bijvoorbeeld de hele dag op staat of welke werkzaamheden er extra uitgevoerd moeten / kunnen worden, deze keuze blijft echter de uwe.

 

Texwerk

Texwerk wordt door Schildersbedrijf Engelmann Schilderwerken Landgraaf binnen en buiten uitgevoerd, ook hiervan vind u een aantal voorbeelden op de pagina portfolio. hier kunt u ook zien welke voorbereidingen worden getroffen alvorens er met tegen wordt begonnen zoals afdekken, afplakken e.d.

Onderstaand vind u nog een paar soorten verven en lakken welke gebruikt worden voor verschillende houtsoorten en muren

Lakwerk Watergedragen (acrylverf)

Acrylverf wordt in principe alleen binnen gebruikt, omdat dit een verf is op basis van water. Een acrylverf heeft vele voordelen en is daarom vooral bij consumenten erg geliefd. Allereerst geeft acrylverf een geur die veel minder sterk is dan alkydverf. Naast de geur is de verf ook nog eens minder schadelijk voor de gezondheid. Daarom mogen tegenwoordig schilders binnen alleen nog acrylverf gebruiken. Meer voordelen zijn dat watergedragen verven langer de kleur behouden, alkydverf heeft UV-straling nodig om b.v. wit te blijven, op plekken waar geen zonlicht komt zal watergedragen verf dan ook veel minder snel verkleuren.

Nadat u al deze voordelen hebt gelezen kan ik mij voorstellen dat u zich afvraagt of er wel nadelen zijn. Deze zijn er wel degelijk. Allereerst is het een waterverdunbare verf deze ervoor zorgt dat de verf moeilijker aan te brengen is. Daarnaast droogt de verf een heel stuk snellen waardoor narollen niet mogelijk is, de te schilderen oppervlakken moeten dan ook in een keer streeploos geschilderd moeten worden.

lakwerk synthetisch (Alkydverf)

Een verfsoort die vooral buiten wordt gebruikt is alkyverf. Deze verfsoort is te verdunnen met terpetine of een ander oplosmiddel. Alkydverf heeft een mooiere vloeiing waardoor een strakker eindresultaat behaald wordt dan met acrylverf (dit betekend niet dat acrylverf geen mooi eindresultaat heeft). Omdat deze verf veel oplosmiddelen bevat mag deze van de ARBO niet meer binnen gebruikt worden. Buiten vermengen zich de oplosmiddelen sneller met de buitenlucht en daarom kan/mag deze verfsoort buiten gebruikt worden.

Beits

Beits is een veel gebruikt product als het gaat om afwerking van hout. Er zijn verschillende soorten beits, transparant en dekkend. Met transparant wordt bedoeld dat na het schilderen het hout nog steeds zichtbaar is. Dit betekent echter niet dat het product niet in kleur te krijgen is, transparante beits is in diverse tinten verkrijgbaar, zodat het hout er vaak donkerder uitziet of een andere kleurtint krijgt. Dan is er ook nog een verschil tussen impregnerende beitsen en dekkende beitsen. Met impregnerende beits bedoelen we beitsen die direct in het hout trekken en hiermee het hout op een natuurlijk manier kleuren. Een impregnerende beits moet altijd nog afgewerkt worden met een blanke beits. Dekkende beits vormt een sluitende laag op het hout waardoor de houtstructuur niet meer zichtbaar is. Beide producten zijn op kleur te verkrijgen.
Dekkende beits is bedoelt voor hout dat niet afgesloten kan worden met een normale lakverf. wel heeft het dezelfde uitstraling als lakverf, het is echter een ademend systeem. Houtdelen die sneller vochtig worden omdat bijvoorbeeld maar 1 kant behandeld is met verf zijn gevoelig voor vocht, hierop kan dus beter een adement systeem worden aangebracht.

Latex (texwerk)

textwerk-buiten-woonhuisZoals ook bij lakken is latex te verkrijgen in veel verschillende kwaliteiten en soorten, er is afwasbare en niet afwasbare latex, matte en glanzende latex, latex voor verschillende soorten ondergronden en zo zijn er nog meer telsoorten voor verschillende werken.
Latex kan zowel binnen als buiten gebruikt worden, beide soorten zijn meestal vervaardigt op basis van acryl en mogen binnen en buiten gebruikt worden. Voor sommige werkzaamheden kan het nodig zijn om te kiezen voor een latex op synthetische basis (deze mag alleen buiten gebruikt worden).

ook kan er gekozen worden om de latex af te werken met een matte vernislaag, deze is bijna niet te zien en het verwijderen van een vlek gaat moeiteloos zonder dat de latex beschadigd wordt. Nadeel hiervan is dat alvorens men een nieuwe latex kan aanbrengen deze muren geschuurd zullen moeten worden zodat de latex weer voldoende hechting heeft, het is dan ook belangrijk om te bedenken waar deze lagen nodig  en gewenst zijn