Behangwerk

Wilt u een ruimte in uw woning voorzien van een nieuwe laag behang dan heeft u tegenwoordig veel keuze, dit maakt het kiezen niet gemakkelijker.
Een voordeel, door de hoeveelheid verschillende wandafwerkingen is er voor iedere ruimte een geschikt behang.
Wij hebben bij Schilders Bedrijf Engelmann Schilderwerken Landgraaf veel ervaring met behangwerk en met veel soorten behang, en kunnen u hier een goed in adviseren, ook beschikken wij over diverse apparatuur om behang en glasvezel op de juiste mannier aan te brengen.

Soorten behang

papierbehang, acrylbehang, vliesbehang, 3D behang, fotobehang en glasvlies (glasweefsel).

Voor het behang op een goede mannier aan te brengen kijken wij eerst naar de ondergrond, deze zal in alle gevallen vlak moeten zijn. Wij kunnen voor u de muren licht overtrekken. ook kijken wij vanuit welke hoek er begonnen moet worden met behangen zodat op de hoeken van de muren niet een klein streepje gehangen moet worden en dat de lichtinval voordelen geeft waardoor eventuele oneffenheden niet of nauwelijks zichtbaar zijn. dit alles om een zo perfect mogelijke afwerking te realiseren.

Engelmann-behang1

Voor het hangen vanĀ glasvezelbehang maken wij gebruik van een behangmachine speciaal ontworpen voor glasvezel, het glasvezel is tijdens de productie voorzien van lijm en deze wordt geactiveerd als deze in aanraking komt met water. Na het hangen worden alle naden aan plafond en in de hoeken gekit met een niet krimpende kit en de dag erna zal het geheel worden getest met een latex op de kleur zoals door u gekozen. Ook kan er voor glasweefsel gekozen worden waar lijm en latex (wit) al is aangebracht tijdens de productie, hierop wordt na het hangen nog een laag aangebracht als afwerking.

Engelmann-behang2

Voor behang soorten welke ingelijmd moeten worden maken wij gebruik van een behangmachine voor behang, deze brengt de lijm op de ingestelde dikte aan op het behang waardoor de lijm perfect verdeeld wordt op het behang en dit strakker op de muur kan worden aangebracht.

Wij maken ook bij het behangwerk gebruik van behang van professionele leveranciers. Voordelen hiervan zijn dat fouten in het behang bijna uitgesloten zijn, fouten die er toch zijn ingeslopen zijn worden op de fabriek gemerkt zodat deze tijdens het hangen zelf door ons eruit gehaald kunnen worden en dat wij een gegarandeerde kwaliteit kunnen bieden.

wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw woning of bedrijfspand, neem gerust contact op en wij komen vrijblijvend bij u langs om u te informeren en te adviseren.